Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
29.07.2009 15:49 - Деформирани и изопачени потребности на човека
Автор: flames Категория: Други   
Прочетен: 696 Коментари: 0 Гласове:
0



                         Деформирани и изопачени потребности на човека
    
    Когато обществото затруднява нормалните потребности на човек , когато и самиятчовек няма успех формират се изопачени типове поведение : 

    1) Мазохистко
    2) Съдисткоо
    3) Садомазохистко
    4) Нарцисизско
    5) Деструктивно
    6) Комформистко
    7) некрофилско
    8) Биофилско
    9) Хуманистко
 

1) Мазохиста - човек който изпитва удоволствие , наслада да се подчинява . Той търси страданието , ако го няма за него просто няма живот . Д-р Мазох - немски лекар , който описва състоянието на такива хора .


2) Садистко - човек който постоянно се стреми да се издигне над другите , не да блесне сред други със знания и учения , а чрез сила и власт , за да ръководи , командва . Изпитва удоволствие да му се подчиняват и да се страхуват от него .

3) Садомазхиста - смесен тип ; приспособява се към определена група , и е мазохист или садист .

4) Нарцисиста - човек на абсолютна самовлюбеност . Светът - това е той , той (светът) съществува с него и само за него .

5) Деструктивния - обхванат е от тревога , плаши се от външния свят . За него този свят е враждебен . Защ съществува света , след като той не е щастлив .

6) Комформиста - изпълнен със желания да се загуби сред тълпата , за изчезне , да живее незабелязано, да бъде никой , ката той може да избяга самотата .

7) Некрофила (некро-тъжно , траурно ) - антилод на живота , траурен пел , постоянно му е чеерно . Мъдрите хора са тъжни .

8) Биофилът - (био - живот , фолио - любов ) - Той не е Д.Жуан , не е човек който живее само с мига , той се поставя в него и му се наслаждава . Той не е и безумен оптимист ( не вижда само хубавот , светлите неща в живота) , приема живота цялостно - щастие и нещастие . Приема живота тъкъв , къкъвто е ; не хленчи , не се оплаква .

9) Хуманиста - той ще спаси света и себе си . Изгражда живота си на основата на любовта . Пръска непрекъснато енергията на любовта , отзивчиво и благоразположено общува . Само радикалния хуманизъм ще реши проблемите на обществото .




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: flames
Категория: Други
Прочетен: 25831
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 5
Архив